Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του τμήματος "Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής" Α΄ εξάμηνο του ΙΕΚ Βέροιας στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης της Βέροιας την Τετάρτη 19.01.2022


Την Τετάρτη 19.01.2022, οι σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας, της ειδικότητας «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής», Α΄ Εξάμηνο, στα πλαίσια του μαθήματος «Εισαγωγή στην Πληροφορική», μαζί με την εκπαιδεύτρια Πληροφορικής κα Αικατερίνη Ταχματζίδου, επισκέφτηκαν την πολυβραβευμένη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης της Βέροιας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19. Εκεί τους υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι της βιβλιοθήκης και ο υπεύθυνος πληροφορικής κ. Γεώργιος Μπίκας τους μίλησε για όλες τις ψηφιακές παροχές που μπορεί να βρει κάποιος στο χώρο αυτό.
Έγινε μία ιστορική αναδρομή στα παλαιότερα μηχανήματα και στο πώς φτάσαμε στα υπερσύγχρονα υπολογιστικά συστήματα που υπάρχουν σήμερα. Έγινε αναφορά στο πληροφοριακό σύστημα που χρησιμοποιούν οι βιβλιοθηκονόμοι για τις ΒΔ τους, αναλύοντας και τις διαφορές ανάμεσα στα εμπορικά λογισμικά και στα προγράμματα «ανοιχτού» λογισμικού που είναι διαθέσιμα, δίνοντας αφορμή για έναν εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στον υπεύθυνο και στους σπουδαστές.
Στη συνέχεια, είδαμε από κοντά και σε πλήρη λειτουργία τον 3D Εκτυπωτή και τον 3D Εκτυπωτή-Σαρωτή, τον ψηφιακό σαρωτή με απευθείας OCR μετατροπή και αποθήκευση καθώς και σετ ρομποτικής που είναι διαθέσιμα προς δωρεάν ενοικίαση. Η επίσκεψή μας συνεχίστηκε στο «δωμάτιο έμπνευσης» και στο στούντιο ηχογράφησης και τελείωσε με την έκδοση κάρτας-μέλους από όσους σπουδαστές δεν διέθεταν!
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζόμενους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και ιδιαιτέρως τον κ. Μπίκα για την φιλοξενία τους και για την υπέροχη δουλειά που κάνουν σε μία βιβλιοθήκη-κόσμημα για την πόλη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου